Principii Shakespeare English After School For Excellence IasiMisiunea Noastra / Metode De Invatare / Parteneriate/ Valori / Principii

 

Misiunea Noastra

Este mai important sa stii CUM sa inveti decat DOAR sa inveti.

Misiunea noastra este aceea de a le oferi copiilor un set de valori si instrumente despre CUM sa invete eficient pentru a obtine rezultate excelente. Acest set de valori si instrumente va deveni resursa lor interioara, comoara lor inepuizabila ce nu poate fi furata de nimeni. O mostenire pe care o vor folosi atat in perioada copilariei, cat si mai tarziu, cand vor deveni adulti.

Toate activitatile noastre se desfasoara in limba engleza, fiind déjà este demonstrat stiintific faptul ca cel mai usor si eficient mod de a invata o limba straina este prin ascultare si conversatie. Pentru aceasta am realizat un parteneriat direct cu British Council, ceea ce ne asigura acces la cursurile, formatorii si concursurile acestei Institutii de renume International.  

Lucram, de asemenea, dupa binecunoscuta si inovatoarea metoda EfortlessEnglish – Engleza fara efort, metoda dupa care peste 4.000.000 oameni din intreaga lume au invatat si vorbesc engleza in mod cursiv, desi au pornit de la un nivel de limba minim, sau inexistent.

Metode de invatare:

Formale: prin efectuarea temelor de la scoala si prin lucru suplimentar din caietele speciale si culegeri.

Nonformale:

1)Invatarea limbii engleze prin introducerea copilului intr-un mediu in care se vorbeste doar limba engleza este singura metoda care da rezultate excelente intr-un timp foarte scurt. Astfel, in maximum 6 luni copilul capata abilitati de vorbire fluenta, apropiata vorbitorilor nativi. In cei 2 – 3 ani de program de afterschool, devine foarte aproape de un Native Speaker la limbaj.

Ganditi-va la prietenii si cunoscutii care s-au mutat intro tara straina. Cine a invatat limba inca din primele luni? Copiii si nu parintii. De ce? Pentru ca cei mici preiau imediat tot ceea ce se intampla in mediul imediat inconjurator, inclusiv abilitatile lingvistice.

Pentru un sprijin si mai solid in dobandirea excelentei si a performantei, ne-am parteneriat cu British Council, avand acces la profesorii, cursurile si cluburile de lectura Internationala, la examenele de certificare Cambridge si la Biblioteca Institutiei.

2) Alte metode nonformale de invatare sunt lucrul in echipa, invatarea prin experimentare, socializarea si dezvoltarea comportamentului civic. Tocmai de aceea, punem la dispozitie:

 • Un set de ateliere creative care dezvolta : creativitatea, imaginatia, inteligenta emotionala si cognitiva, responsabilitatea fata de lucrurile create prin forte proprii, abilitatile practice si de lucru manual, etc.
 • Un set de cluburi de creatie, stiinta, etc, prin care dezvoltam: abilitatile de lucru in echipa, empatia, creativitatea, inteligenta emotionala si cognitiva, respectul fata de ceilalti, responsabilitatea in societate, etc.
 • O excursie saptamanala in Iasi sau imprejurimi, prin care dezvoltam: spritul civic, responsabilitatea fata de mediul inconjurator, spiritul de echipa, empatia, spiritul de orientare si organizare, etc.
 • Interactiunea permanenta cu mediul inconjurator si natura, prin crearea unui spatiu de joaca generos in care vom desfasura majoritatea atelierelor si a cluburilor atunci cand ne permite vremea.
 • Tabere Internationale si nationale in care dezvoltam: abilitatile de a ne adapta in medii necunoscute, obisnuinta de a ne depasi mereu zona de confort si propriile limite, abilitatile de orientare si de gasire a unor solutii eficiente in situatii inopinate, sipiritul de echipa, abilitatea de a fi fair-play, etc.

Parteneriate

 • Pentru ca intotdeauna lucrul in echipa te face mai puternic si mai profesionist, ne-am ales cei mai buni si mai potriviti parteneri care sa ne sprijine in demersul nostru:
 • British Council – cea mai cunoscuta institutie pentru cursuri in limba engleza si certificate Cambridge
 • Organizatia nonguvernamentala „Ia atitudine azi” si „Tabara de Aventura Piticii Zburatori”care ne sprijina in organizarea taberelor de vara si iarna, avand o experenta de peste 15 ani in domeniu.
 • Sante Food – primii din Iasi care au elaborat conceptul de restaurant cu mancare bio si dulciuri rawvegan.

Valori

 • Dragostea fata de copii : consideram ca nu ar merita sa lasati copilul dvs intr-un spatiu, daca oamenii care au grija de el nu il iubesc si nu il trateaza cel putin la fel de bine ca acasa. De aceea criteriul de selectie numarul 1 in randul echipei noastre este aplecarea naturala spre a iubi, intelege, educa si forma copiii.
 • Incredere : suntem concentrati pe a construi un parteneriat de incredere intre copil-parinte-teacher, astfel incat copilul sa se simta iubit si in siguranta, parintele sa isi simta usurata munca de formare si educare, iar profesorul sa aiba incredere ca este sustinut in procesul de insotire a copilului.
 • Respect : construim o relatie de respect reciproc intre elev-parinte-teacher prin atitudini si comportamente acceptate de comun acord si sustinute in mod constant.
 • Integritate : ne angajam sa facem si sa oferim ceea ce am promis. Fiecare membru al echipei noastre este instruit sa ofere intotdeuana 100%, practic maximul posibil in orice situatie.

Principii 

 • OnestitateNo legacy is so rich as honesty – Nici o mostenire nu este mai mare decat onestitatea, spune Shakespeare. Ne propunem sa fim onesti in primul rand cu noi insine, apoi cu parintii si copiii, astfel incat sa construim un parteneriat trainic si de lunga durata.
 • Evolutie continua – « Nothing either good or bad, but thinking makes it so – Lucrurile nu sunt bune sau rele in sine. Gandirea nostra le face sa fie astfel », spunea Shakespeare. Suntem preocuati sa inspiram atat echipei de Teachers, cat si copiilor dorinta de evolutie continua si de autodepasire. Scopul nu este de a ne compara cu ceilalti, ci de a ne compara cu noi insine.
 • Dedicare pentru excelentaBe great in act, as you have been in thought. – Fii la fel de maret in fapte, asa cum ai fost si in ganduri, tot Shakespeare spunea. Urmarim sa facem maximul posibil in orice situatie, indiferent daca este vorba de rezultate scolare, teme sau activitati creative.
 • Lucru in echipa – What a piece of work is a man – Ce capodopera este omul! remarca Shakespeare. Fiecare dintre noi exceleaza in anumite domenii si de aceea lucrul in echipa ne poate conduce la a excela in toate domeniile, fiind complementari unii cu ceilalti.